Mini Krummenyt – februar 2017

D. 1/3-2017

Måneden startede med at modtage en ny kammerat, Liam. Velkommen til ham.

Så kom snevejret endeligt! Det var så sjovt at mærke det med fingrene og lege med det. Men hold da op de små fingrer blev hurtigt kolde! Det var så svært for nogle af børnene at beholde vanterne på, men de skulle jo også bruge deres følesans.

I uge 9 havde vi tema, hygiejne. Vi har lært at nyse og hoste på sin arm, og huske at vaske hænder med sæbe. Vi har sunget en vaskehænder sang (melodi: Mester Jacob);

 

Vaske hænder vaske hænder

Sæbe på, sæbe på

Hænderne bliver rene, neglene bliver pæne

Gnub – skrub – gnub, gnub – skrub – gnub

 

Vi har også lavet fint håndaftryk med sangen, som pynter på stuen. Nogle børn har også lært at tegne efter sin håndform, som vi voksne synes er meget flot.

Februar er også fastelavns tid. Vi har også været i fuld gang med at lave fastelavns aktiviteter. Vi har sunget fastelavnssange, leget med udklædningstøj, malet på ansigtet og lavet fastelavns masker og katte.
Mandag d.26.02. mødte mange børn (og voksne) udklædt i fine kostumer. Det var så sjovt at se, at AnneMette fik knurhår og Masumi fik en rød klovnnæse, som børnene ikke kunne lade være med at hive af hele tiden (så opgav hun at have den på…). Alle børn gav gas med at slå på tønden og hurtigt kom der hul på den. Annabell blev kattekongen og alle fik noget lækker guf.

På samme dag fejrede vi Mathias 3 års fødselsdag. Han kom med mange lækre frugt-ting til alle børnene. Tusind tak for det.

Fastelavns mandag kom Rie på besøg… det var et glædeligt gensyn for alle parter.

Til morgensamling har vi b.la. Talt om uglen. Vi har lavet ugler ud af toiletpapirsruller – børnene har selv valgt farver, bestemt hvor øjnene og vingerne skulle være – se jeres børns flotte ugler på stuen ;-).
Nogle af børnene har set en død grævling. Folke og hans mors så en på vejen en morgen, to´den med i børnehaven. Og de børn so m var mødt ind så den. Derefter kom grævlingen i Maxi-huset hvor den blev studeret nærmere.

På grund af omrokeringen af personalet er Katrine blev rykket til Blå-Midi og vi har fået Julie som fast vikar på stuen. Velkommen til Julie.

 

For PDF version af Krummelure nyt tryk her