Mini Krummenyt – marts 2017

D. 1/4-2017

Vi har fået en ny kammerat, Lucas F.Ø. Velkommen til ham 🙂

I starten af marts har vi talt om egern og hare, og børnene fik vide at hare-baby hedder ”harekillinger”. Det var lidt svært at huske ordet, men Lukas huskede dog og sagde ”hare-killer!”.

I krummeluren har vi 2 kaniner, de gravede huller i jorden og stak af! De løber rundt ude på legepladsen og børnene blev meget optaget det. Mathias syntes absolut, at de skulle tilbage til deres hus, han prøvede at liste efter en af kaninerne for at fange den. Men nej, den ville slet ikke fanges! Selvom de ikke vil røres, fik vi alle set dem meget tæt på.

De store børn på stuen gik på tur på rævebjerg. Der er jo mange gode bakker, hvor børnene kan udfordre sig motorisk. Og det gavnede fællesskabet, da Kaj rakte en stor pind frem fra toppen af bakken (så de kunne holde fast i pinden) – for at hjælpe de andre børn, som knoklede med at kravle op på det sidste styk af bakken.
Annabell var bagerst i rækken og heppede højt på de andre, ”KOM SÅ, I KAN GODT KLARE DET!!” Da alle kom op på toppen, kiggede vi ned på hele byen sammen. Et skønt øjeblik!

Mens de store gik på Rævebjerg, gik de mindste børn tur i byen. De så Brandstationen, traktorer, hilste på mange hunde der også gik på tur. Da de også så en gammel mand i blå kedeldragt med langt skæg, udbrød Styrbjørn, ”DER GÅR JULEMANDEN!!” Ja…, jo…, nej… Men hvis han har ret, går han åbenbart i blåt tøj i sin fri tid…

I uge 11 havde vi en tema ”lov og orden” i børnehøjde. Til samlingen klædte Masumi sig ud som en politimand og talte om hvad man må/ikke må, som også gælder både i samfundet og børneverdenen. Man må ikke stjæle, ikke ødelægge andres ting, ikke gøre noget der gør ond for andre og tale pænt til hinanden. Vi talt også om regler i trafikken, så hvis I kører i bilen og taler i jeres mobiltelefon, så burde jeres børn kunne irettesætte jer 🙂  Med hensyn til bilkørsel kom Sasja med en meget vigtig bemærkning, ”man må ikke prutte i bilen! ”  Ja det skal man helst ikke….

Det ”kedelige” i denne måned var, at der var meget sygdom. Vi, som personale er meget opmærksomme på vores hygiejne, og vi gør det bedst muligt, men vi kan ikke helt undgå smitte. Især mellem de små som tit putter tingene i munden.  Husk at sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn først kommer i en institution efter symptomfri i 24 timer.

 

For PDF version af Krummelurenyt tryk her 🙂